ETEN, ONtDEKKEN en ERVAREN

Al het beste uit de omgeving.

Links en Aanbevelingen.

Ontdek wat de omgeving Medemblik te bieden heeft
Hier vind u enkele aanbevelingen en tips om u de weg te wijzen.
Natuurlijk kunnen we niet alles laten zien, wij geven u graag meer informatie.

Wat te doen

Alle evenementen

Waar te eten

Enkele tips.

Evenementen kalender

Medemblik, een stad waar we trots op zijn. We, dat zijn de tientallen vrijwilligers en het vrijwilligersbestuur die Medemblik op de kaart zetten en laten zien waar een kleine stad groot in is. Maar liefst acht grote evenementen worden elk jaar georganiseerd in de pittoreske binnenstad en op de Oosterhaven. Duizenden bezoekers genieten ieder jaar weer van de mooie reuring. Ons motto is dan ook ‘Beleef Medemblik’!

Stoom museum

Het museum is gevestigd in het voormalige stoomgemaal “Vier Noorder Koggen” aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds!

Als u het museum bezoekt, denk er dan aan dat in het Museum alle machines op stoom kunnen draaien, maar houdt u de agenda ook goed in de gaten: soms draait de stoomhijskraan en hijsen we boomstammen, soms de raamzaag, dan weer de machine van de baggermolen. Bijzondere machines, die uw aandacht meer dan verdienen.

Bakkerij museum

Kom proeven van vroeger!
In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Voor de volwassenen een feest van herkenning voor de kinderen een feest van lekkernijen!

Lijkt dit leuk? Bekijk onze accommodaties.
Boek vandaag

Kasteel Radboud

Museum
In het 13e eeuwse kasteel is een collectie gehuisvest van voorwerpen die de historie van het gebouw en het dagelijks leven in de Middeleeuwen illustreren. Daarnaast biedt kasteel Radboud ook ruimte aan wisselende exposities.

Activiteiten
Op het kasteel worden allerlei activiteiten georganiseerd. In het winterseizoen is er een brocantemarkt en een kerstconcert. Tijdens het zomerseizoen zijn er middeleeuwse weekenden met de levende geschiedenis groep het Verbond van Christophorus. Maar er is veel meer: de agenda biedt een overzicht van onze activiteiten.

Stoomtram Hoorn-Medemblik

De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint!

Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Enkhuizen en Medemblik v.v. vaart het museumschip ‘Friesland’ over het IJsselmeer. Stap in voor de Spannendste Tijdreis door de Historische Driehoek.

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens wordt gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de 20 km lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die compleet met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven.

Meelmolen “De Herder”

Het draait om de wind!

Bent u ook zo benieuwd naar de werking en de oude techniek van meelmolen de Herder, maar wilt u ook de bijna 200 meter hoge megawindmolen “de Ambtenaar” van zeer dichtbij aan het werk zien?
Wij bieden u een uniek arrangement inclusief deskundige rondleidingen in de beide molens, heldere Power Point presentaties en heerlijke koffie met huisgemaakt appelgebak.

Het Poorthuisje

Naast meelmolen de Herder staat het pittoreske Poorthuisje. Net als de molen is het Poorthuisje al vanaf 1500 terug te vinden in de archieven en op verschillende historische tekeningen. In het huisje woonde de poortwachter die ’s nachts en bij bedreigingen van buitenaf de stadspoorten afsloot. Tijdens de herbouw van de molen van 1986 tot 1990 is ook het huisje volgens origineel voorbeeld herbouwd.

Lijkt dit leuk? Bekijk onze accommodaties.
Boek vandaag

Cafetaria De Steiger

Even lekker genieten van een wel verdient kopje koffie, een rijk gevuld broodje of misschien een heerlijke maaltijd…

La Grotta

La Grotta is meer dan een pizzeria, het is een Italiaans specialiteitenrestaurant. Dit vindt u terug in alles, van de unieke ambiance door het plafond, tot de authentieke Italiaanse muziek: alles klopt. De bediening is aardig en netjes.
Daarbij is het eten, niet geheel onbelangrijk, heerlijk!

Zoekt u dus een gezellig restaurant waar u lekker kunt eten voor een betaalbare prijs, dan bent u bij La Grotta aan het juiste adres.

Volendammer Vishandel Dean Karhof

is dé vishandel van Medemblik en omstreken.
Dagelijkse aanvoer van verse vis, de lekkerste producten uit eigen keuken en heerlijke haring vers van het mes!

Diverse soorten gebakken vis, variërend van lekkerbekken, scholfilet en bokking, tot een portie kibbeling van echte kabeljauw, met keuze uit diverse huisgemaakte sauzen.

Altijd vers gebakken en klaar terwijl u wacht!

EnglishDutch